Background Image
Preload image
Bozkov Republica Exclusive rum

Bozkov Republica Exclusive

Czechia | Aged | 40% ABV

4.8/10
151 ratings
Flawed with a glimmer of hope
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
9
19
28
43
34
11
4
2

Rate Bozkov Republica Exclusive

Tap to Rate

Advert Image

Advertisement | Go Premium to remove

Review Images

User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image
User review image

151 Bozkov Republica Exclusive Ratings

Sort by: Popularity | Newest | Oldest | Rating

Andy (PREMIUM) 🇺🇸 | 142 ratings
Posted over 4 years ago

Surprising how many flavours this rum has. Initially strong orange and tart, then ending very sweet and rubbery. I don’t like the finish, which lingers in an unpleasant way. Nice bottle and branding along with being unique pushed this a little over 5, but barely.

dejvix 🇸🇰 | 37 ratings
Posted 5 years ago

Bol som dlho podozrievavý ho ochutnať. Milo prekvapil, za cenu je chuťovo výraznejší ako Captain Morgan alebo Havana Club. Chuťovo sa podobá na klasický tuzemák, ale určite má aj príjemnú sladkosť po vanilke a sušenom ovocí.

Dizajn flaše sa podaril i keď vyzerá to trochu smiešne v kombinácií s českým brandom "Božkov" (ak sa tvárite trošku ako kubánsky rum názov "Republica")

Celkovo na bežné krčmové pitie vrelo odporúčam, ale ak to s rumom myslite vážne, tak si domov kúpte niečo zaujímavejšie.

tondak80 🇨🇿 | 42 ratings
Posted 3 years ago

před pár lety můj první třtinový rum, krásná lahev, naprosté nadšení, teď už se mi chutě trochu posunuly k sušším rumům, ale pro lidi kolem odkojené Božkovem je to stále top rum. sám už si ho nenaleju, ale nabízený neodmítnu.

Jab 🇨🇿 | 41 ratings
Posted 5 years ago

This is not a good rum. It is incredibly sweet (with a massive amount of added sugar). Still for its price it is a relatively good choice. So if you want a drinkable cheap rum, than this one works.

Duckstab 🇨🇿 | 83 ratings
Posted 6 years ago

Přítelkyně to dostala od kolegů v práci k narozeninám, a tak to skončilo u mě - a nastojte: dalo se to pít!
Což bych opravdu nečekal.
Smrdí to trochu chemicky, ale nijak nepříjemně. Chuť je náležitě česká, takže údajná směs výhradně třtinových lihů nejspíš obsahuje trochu rumové tresti, aby občan dostal, čeho žádá, nicméně výsledek je překvapivě přijatelný. Jednoduché, ale efektivní a dobře to klouže do krku. Z toho, co jsem kdy pil, to nejvíc připomíná Twezo. Sladké je to ovšem hrozně a po více paňácích z toho pálí žáha. Obával bych se, že kocovina po důkladnější opici pořízené tímto destilátem, nebude příjemná.
Nehodí se do čaje ani grogu - teplo z toho ještě více vyrazí výše zmíněný chemický čuch.
Design lahve i etikety působí uspokojivě, včetně absence korkového špuntu, který by z Republiky zbytečně dělal víc, než je.

Úhrnem rozhodně nesrovnatelně lepší než starší domácí konkurence zvaná Key rum (o všech tuzemských rumech, co pamatuji, samozřejmě ani nemluvě) a pochopitelně i než cocacolové hnusy typu Captainů Morganů či levných Havana Clubů.
Otázkou zůstává, jak dlouho to tak vydrží, jelikož mnohé firmy pamětlivy úsloví o lapání ptáčka, uvádějí na trh výrobky v kvalitě, kterou poté, co si to lidi navyknou kupovat, postupně nenápadně zhoršují.

Jurrisek 🇨🇿 | 7 ratings
Posted 1 year ago

Not for my spoiled taste buds. It tastes like straight RUM Aroma, not much difference from Tuzemák. This is not sipping RUM, but it is good for cheap hangover.

Michal 🇸🇰 | 20 ratings
Posted 1 year ago

Do caju moze byt, urcite dosladeny, dochuteny. Ale za tu cenu ok. Bol to moj uplne prvy rum, ktory som ochutnal :)

Earl Hickey 🇨🇿 | 23 ratings
Posted over 2 years ago

Mně chutná a mám jí rád. Přijde mi nasládlá a zároveň chlapská.

sedlakjr 🇨🇿 | 10 ratings
Posted almost 5 years ago

This rum is simply awful, especially after you had the chance to taste some other good ones. I don't like the smell, it reminds me of the chemical spirits we used to drink when I was in high school.
It even took me sevaral days to find someone who was willing to take the bottle for free after tasting it.

Kabi4 🇨🇿 | 36 ratings
Posted 5 years ago

Chvalim snahu, krasnou lahev a ve finale i chutovy dojem.... levnejsi alternativa z domaciho prostredi...

Kubit 🇨🇿 | 32 ratings
Posted 5 years ago

Bohužel, moc rád bych dal vyšší hodnocení, ale nemohu. Celé to začíná u nosu a cítím tam něco co mě až tak nebere společně se zápachem jakoby slivovice....pokračuji v chuti a ta umocní to co jsem cítil, konec zaštípe a mě to zkrátka nebaví. Za podobé peníze máte např. venezuelský rum Pampero, který je výš dle mého názoru. Přiznám se ale že rum Republica jsem v minulosti ochutnával a krátkou dobu zkoušel pít a myslel jsem že je celkem ok......než jsem objevil kvalitnější rumy a pro mě chutnější.
Samozřejmě tuto lahev nevyhledávám. V ČR své fanoušky jistě bude mít.




Brand Details

Name: Republica Exclusive
ABV: 40%
Type: Bozkov
Raw Material: Unknown
Process: Unknown
Distillation: Unknown
Women leading Rum: No